Koetsentocht

Op donderdagavond 8 juni organiseren we een speciale koetsentocht in Rouveen en Staphorst. Speciaal ter ere van het 60 jarig jubileum van Concours Hippique Rouveen!

Met paard en wagen door het karakteristieke Rouveen en Staphorst, over de oude klinkers van de Oude Rijksweg en langs vele rietgedekte boerderijen. Een unieke belevenis voor paardenliefhebbers én publiek!

Iedereen die een paard, koets of menwagen heeft mag meerijden. Mits de paarden natuurlijk veilig zijn in het verkeer. Deelname is voor eigen risico. Er wordt gezorgd voor verkeersregelaars op drukke punten. De start van de tocht is om 18.30 uur vanaf het concoursterrein in Rouveen. Op het marktplein in Staphorst houden we een kleine pauze met koffie. Daarna wordt de tocht vervolgd via het ouderencentrum ‘De Berghorst’ over de Gemeenteweg en Oude Rijksweg naar het kerkplein in Rouveen. Rond 20.30 uur komen we in Rouveen aan.

Voor de mooiste en meest originele aanspanningen zijn prijzen te verdienen! De beoordeling is in handen van een gelegenheidsjury.

Bekijk hier de route >

Koetsentocht CH Rouveen
Koetsentocht CH Rouveen