Springpaarden, tuigpaarden en publiek de basis van Paardenconcours Rouveen

Een evenement met een eigen sfeer en karakter. Het plattelandsevenement Concours Hippique Rouveen staat er om bekend. De combinatie van de regionale spring- en tuigpaardensport in het agrarisch landschap maakt het evenement aantrekkelijk en bijzonder. CH Rouveen wordt georganiseerd voor en door Rouveen. De betrokkenheid van de vele vrijwilligers en sponsoren is uniek te noemen.

Het streekeigen regionale karakter wil de organisatie behouden. CH Rouveen is een evenement wat hierdoor dicht bij zijn historische oorsprong blijft. Een van de elementen die hier symbool voor staan zijn de lintendames in prachtige Staphorster klederdracht. Ook de showrubriek tuigpaarden voor de boerenwagen is zo’n Rouveen eigen element.

Grote prijs van Rouveen
Het publiek krijgt een programma geboden met de emotie van de tuigpaarden, de kracht en snelheid van de springpaarden en de ludieke en spannende shows van ondermeer de ponyclub. De springpaarden zijn in alle klassen vertegenwoordigd. De beginners komen om ervaring op te doen en worden in Rouveen klaar gestoomd voor het grote werk. In de hogere klassen wordt fel gestreden om de hoogste eer en goed gevulde prijzenpot. De Z en ZZ springruiters strijden in het middagprogramma om de grote prijs van Rouveen.

Genieten
De tuigpaarden hebben altijd een grote rol op het concours in Rouveen. Tuigpaarden brengen show en spektakel voor de liefhebbers. Deze showpaarden trekken altijd publiek aan uit de verre regio. Rouveen is voor veel jonge tuigpaarden het begin van het seizoen. Het publiek geniet van de talenten. De rijders en paarden genieten duidelijk van de entourage van CH Rouveen.

Kinderen
Wist u dat CH Rouveen altijd aan de kinderen denkt? Het zaterdagmiddag programma van CH Rouveen is amusement voor jong en oud. Het is een vast gezinsuitje voor vele families uit Rouveen en omstreken. Met een springkussen en een mega zandbak vermaken de kinderen zich. Het strodorp word aangekleed met lokale ondernemers.

Het paardenconcours in Rouveen is ieder jaar weer mogelijk dankzij de bereidwilligheid van de landeigenaren, de vrijwilligers die een grote inzet hebben in de opbouw en afbouw en hiermee zorgen dat de dag perfect verloopt. En niet in de laatste plaats de sponsoren, deelnemers, supporters en bezoekers. Wij zien u graag op CH Rouveen 2016!

De 55e editie zal gehouden worden op zaterdag 28 mei 2016.