Springruiter Dijkstra en tuigpaardrijder van Middelaar heersen in Rouveen

Copyright Geert Bouius
Foto: Geert Bouius

Het waren Karin Dijkstra bij de springpaarden en Harry van Middelaar bij de tuigpaarden die met de dikste prijzen er van door gingen op CH Rouveen afgelopen zaterdag. Het Rouveense paardensportconcept werd wederom beloond met veel publiek en tevreden deelnemers. Tuigpaardrijder Henk Hammers uit Zwartsluis vroeg speciaal naar de microfoon van de speaker en bedankte de vele vrijwilligers en de organisatie voor de prachtige paardensportdag. De Staphorster Burgemeester Segers was voor het eerst aanwezig en nog totaal onbekend met de paardensport. Hij was zeer enthousiast over dit bijzondere evenement in zijn gemeente.

Karin Dijkstra uit Coevorden sprong met haar paard Corstijn in de klasse ZZ. Zij won de Grote Prijs van CH Rouveen. Ook Linda Hengeveld, Julian de Boer en Renate Beuving, de winnnares van vorig jaar, bleven foutloos. Van deze vier zette Karin Dijkstra vakkundig de scherpste tijd neer.

Harry van Middelaar uit Boyl won bij de tuigpaarden de ereklasse met Brandy. Beste tweede werd Besterly Amadeus met Leendert Veerman uit Wittelte. Amadeus is gefokt bij Henri Kruidhof uit Rouveen. Het is altijd bijzonder dat deze nationale topper ook goed weet te presteren op dezelfde plek waar hij geboren is.

Van Middelaar won ook nog een lagere klasse met de merrie Gardenia van Jan Schep. Daarnaast de klasse voor jonge paarden met Heideroos. Heideroos is een merrie van de bekende tuigpaardfokker en scheepswerfeigenaar Wout Liezen uit Wanneperveen. Extra bijzonder is dat Heideroos eerder ook de Handelskeuring Rouveen won. Ook Funita met Henk Hammers uit Zwartsluis won afgelopen zaterdag een rubriek en won eveneens eerder de Handelskeuring Rouveen. Al deze winnaars hebben al een of meerdere Nederlandse Kampioenschappen behaald in de tuigpaardensport- en fokkerij. Het geeft nogmaals aan dat de kwaliteit van het deelnemersveld tijdens de 55e editie van CH Rouveen hoog was.

Renate Beuving won dit jaar dan niet de grote prijs CH Rouveen, ze wist wel het Z en ZZ op haar naam te schrijven. De springruiters uit de eigen regio streden wel mee op de eerste plaatsen, maar pakten net niet de winst; er waren podiumplaatsen voor Wilfred Harke uit Punthorst, Lennard de Boer uit de Wijk, Albert Zoer uit Echten, Jan Tippe uit Rouveen en Julian de Boer uit Nieuwleusen.